ann dorthe profilbillede

ANN DORTHE PEDERSEN

Erhvervscoach med fokus på gode teams, samarbejde, trivsel og resultater
+45 2750 6213

Julehilsen fra Belbinnisserne på Julemandens værksted 2020

Julemandens værksted i en Coronatid

I år er et hårdt år for de flittige nisser på Julemandens værksted.

De er vant til at arbejde sammen som et team (- og det kan der være store udfordringer i, bevares) men i år skal de ARBEJDE HJEMMEFRA!

Man har da aldrig i julemandens levetid kendt mage.

Men faktisk er Idénisse ganske i sit es. Nu kan han nemlig i fred og ro udtænke en masse fantastiske og innovative gaver til alverdens børn, mens han finder 22 nye måder at bruge lametta hjemme i sin egen stue. Og heldigvis ringer nogle af de andre nisser til ham, når de skal løse en opgave, de aldrig før har prøvet.

Organisatorsnisserne har også affundet sig med situationen. De var ellers nær gået både i strejke og baglås, da de fik beskeden om, at alle skal arbejde hjemmefra. Og Organisatornisser h-a-d-e-r, når de skal gøre noget andet end de plejer.

Men så kom Koordinatornisse heldigvis på banen med en plan for, hvem af nisserne der skal producere hvad hjemme i de interimistiske værksteder i deres garager, spisestuer og udhuse. Så nu arbejder Organisatornisserne flittigt med at producere årets julegaver, mens Koordinatornisse går og godter sig over, at hun endnu engang har reddet julen.

Specialistnisse får pludselig travlt, for selvfølgelig går der kludder i gavebåndsmaskinen, efter den er blevet flyttet. Heldigvis kan han klare det med at justere på indstillingerne online hjemme fra sin PC. Han overvejer at lave manualer til Organisatornisserne over de maskiner, som de har fået hjem. Men er blevet enig med sig selv om, at det alligevel er alt for kompliceret, så i stedet må de ringe, hvis de får maskinstop og har brug for hjælp.

Opstarternisse er næsten ved at gå ud af sit gode nisseskind. Hun kan slet ikke holde ud, at alle de andre bare arbejder i deres eget tempo uanset hvor meget hun ringer og herser med dem, så hun pisker rundt derhjemme og rydder op, fejer gulv, støver af, støber julelys, vasker nissehuer – bare et eller andet, så hun ikke føler, at arbejdet går i stå.

Hun og Analysatornisse er som sædvanlig oppe og toppes. Analysatornisse benytter nemlig lejligheden til at lave en tilbundsgående analyse af de økonomiske konsekvenser af hjemmearbejdspladser, og uanset hvor meget Opstarternisse presser på, må Analysatornisse blot endnu en gang pointere, at en analyse tager den tid, som en analyse tager.

Heldigvis har Formidlernisse opfanget, at der er nogle gnidninger de andre nisser imellem. Hun har derfor med god hjælp fra Idénissen lavet et overraskelsesjulebankospil. Der er leveret spilleplader, juleskum og æblegløgg direkte til døren hos alle de andre nisser og hun glæder sig som et lille barn til juleaften til, at de skal have nogle hyggelige timer til fyraften - sammen hver for sig.

Kontaktskabernisse havde også en finger med i bankospillet. Det var nemlig ham, der kendte en god leverandør af de lækre julegodter og en vognmand med en ledig kane, der kunne levere hele molevitten på under en time. Han har selvfølgelig også for 117. år i træk lavet en aftale med sin klassekammerat fra nissefolkeskolen, som har det værksted der skal give julemandens kane et serviceeftersyn inden jul, så den er klar til afgang juleaften.

Selvom Afslutternisse er udfordret af, at årets julegaveproduktion er spredt ud i de små hjemmeværksteder over hele Nordpolen, så har hun alligevel helt styr på logistikken. Hun har god brug af sine afkrydsningslister og regneark, som hun tjekker flere gange om dagen. Hun er helt ok med at arbejde hjemmefra, for så behøver hun ikke bekymre sig om, at de andre nisser blander sig i hendes opgaver. Til gengæld vil hun være bekymret for, om alle gaver bliver afleveret til rette modtager, lige indtil hun ser den tomme kane komme retur og lande foran julemandens hus julemorgen. Så bliver det jul alligevel.

Tilbage til blog-forsiden